Dulu...ketakutan melanda bila tgk udang ni...seumur hidup tak pernah makan...rs geli..tapi last 2 month kawan ina, ida ada masak. Try rasa...sedap jugak...macam ketam pun ada..isi dia x sama cam udang biasa..isi agak lembik..
So, ina try beli...masak goreng kunyit...senang je..
Bahan2 :
1. Udang Ketak@Lipan
2. Bawang Besar
3. Cili Padi
4. Serbuk Kunyit
5. Minyak Masak
6. Perasa
* Kuantiti anggaran sendiri
Cara2 :
1. Udang dipotong ekor & kepala lalu dibersihkan (Jangan buang kulit sb nanti hancur ms msk)
2. Goreng Bawang Besar yg dimayang sp Kuning..
3. Masukkan semua bahan
4. Goreng sp masak.
* ini cara ina...ina tak guna bawang putih sb takut muak
No comments:
Post a Comment